De winnaars van de ‘Maand van de Markt’ zijn bekend!

Dat april de Maand van de Markt was, had je waarschijnlijk al opgemerkt. Misschien zag je de affiches in het straatbeeld, las je erover in ons stadsmagazine, of kreeg je uitleg bij één van de marktkramers zelf. Wat moest je doen om kans te maken op één van de prijzen? Je deelnemerskaartjes deponeren in de wedstrijdboxen, of digitaal deelnemen door de QR-code te scannen. Op 20 mei werden de winnaars gekozen!

Lokale markten in de kijker

April werd over heel Vlaanderen uitgeroepen tot de Maand van de Markt. Tijdens deze maand werden de wekelijkse markten in Vlaanderen in de kijker gezet en werd je aangemoedigd om hier lokaal te gaan winkelen.

“Onze vrijdagmarkt is al vele jaren een vaste waarde in Bree. Elke week opnieuw zakken een kleine 100 marktkramersaf naar ons centrum en kunnen we ook rekenen op vele enthousiaste bezoekers. Niet enkel de Breeënaar vindt zijn weg naar de markt, ook inwoners van omliggende gemeentes komen graag eens kijken,” vertelt schepen van markt Jo Vandersteegen, “Onze markt met al haar streekproducten is dus een goed voorbeeld van ‘koop lokaal’. Het spreekt voor zich dat wij met veel plezier onze schouders mee onder dit initiatief zetten.”

91 winnaars!

De winnaars werden op 20 mei getrokken in aanwezigheid van de schepen, de marktleiders en een aantal leden van de marktcommissie. Al deze onschuldige handen kozen maar liefst 91 winnaars, die samen € 2.860 aan marktbonnen winnen.

“Een zeer mooie prijzenpot, al zeg ik het zelf!” aldus Rudi Emmers, lid van de marktcommissie, “de Breese markt is nog steeds populair, zowel bij het vast cliënteel dat wekelijks hun favoriete kramen bezoekt, als mensen die maar enkele keren per jaar komen. Fijn dat we hen allemaal op deze manier kunnen bedanken om bij ons te winkelen!”

De hoofdprijs ging naar Elza, die een bon ter waarde van € 350 won, geschonken door provincie Limburg. Daarna zijn er nog 5 winnaars die € 75 aan bonnen krijgen, en 85 winnaars die elk € 20 tot € 25 ontvangen. De andere winnaars worden in de loop van volgende week gecontacteerd via mail of telefoon. Zij kunnen hun prijzen afhalen aan het Onthaal van het stadhuis.

Ook goesting gekregen om de markt te bezoeken?

Je vindt de Breese markt op vrijdagvoormiddag in de Kloosterstraat, de Markt, de Nieuwstadstraat, de Hoogstraat, de Ter Rivierenwal, de Grauwe Torenwal en het Stadsplein. Tip: wandel de marktlussen, en je hebt al bijna 10.000 stappen gedaan! Goed voor de gezondheid, de boodschappen, én de gezelligheid.