De Vuurvogel en GO! Klimaatschool planten bomen!

In februari organiseert de dienst Milieu & Klimaat van de stad Bree een boomplantactie in samenwerking met twee Breese scholen. Een 80-tal leerlingen van basisschool De Vuurvogel Bree & Vostert en de GO! Klimaatschool komen onze Technische Dienst een handje helpen met het herstel van de beplanting aan de fietsverbinding achter het TISM.

Bree Blije Bijenstad!

“In Bree willen we er alles aan doen om de bijenpopulatie hoog te houden,” aldus Schepen van Milieu Mario Knippenberg. “Wij hebben hier vorig jaar een project rond opgestart en nemen heel wat initiatieven om bijen te helpen: we bieden sinds enkele jaren met groot succes gratis bloemenmengsels aan onze inwoners van Bree. De bloemenmengsels worden ook gebruikt voor de heraanleg van bermen en het inzaaien van percelen van de stad.

Ook bij deze aanplanting gebruiken we inheemse struiken zoals meidoorn en spork die voedsel en beschutting geven aan bijen, vlinders en vogels.

Samenwerking met scholen

“We zetten volop in op acties met onze plaatselijke scholen. Milieu- en natuureducatie is erg belangrijk voor onze werking,” vervolgt Schepen Jo Vandersteegen. “We proberen de kinderen niet enkel iets bij te brengen in de klas, maar laten hen daadwerkelijk ook zelf de handen uit de mouwen steken. Aan ijver en enthousiasme is er alvast geen gebrek bij dergelijke plantacties!”

Meer groen in de bebouwde omgeving

Burgemeester Liesbeth Van der Auwera: “Door de droogte van de afgelopen jaren waren heel wat plantjes op deze locatie afgestorven. Meer bomen en groen in de stad zijn nodig om de gevolgen van de klimaatverandering af te remmen. Bomen nemen CO2 op en geven een verkoelend effect op de omgeving. Het is daarom onze ambitie om in Bree zo veel als mogelijk bomen bij te planten, maar altijd volgens het motto: de juiste boom op de juiste plek. In een kleine tuin zet je uiteraard best geen boom die 25 meter hoog wordt. Op de website www.klimaatbomeninlimburg.be vind je meer info en een overzicht van geschikte klimaatbomen.”

Plantdagen

  • Vuurvogel Bree: di 7/2 om 13.30u: 37 kinderen en 2 leerkrachten
  • GO! Klimaatschool wo 15/2 om 10.00u: 21 kinderen en 2 leerkrachten
  • Vuurvogel Vostert: di 28/2 om 8.45u: 20 kinderen en 1 leerkracht

Locatie: fietsverbinding aan politiehuis / TISM (Baron de Taxislaan):

Dankjewel aan al die helpende handen!