De nieuwe blauwe zak komt eraan!

In april introduceren Fostplus en Limburg.net de nieuwe blauwe zak. Dat is goed nieuws, want vanaf dan mogen alle plastic verpakkingen bij het pmd. Dat betekent dat je de zachte plastics niet meer afzonderlijk naar het recyclagepark hoeft te brengen. Vanaf 1 april worden ze ook bij jou aan huis opgehaald.

Alle plastic verpakkingen in de pmd-zak

Naast plastic flessen en flacons, metalen verpakkingen en drankkartons mogen in de nieuwe blauwe zak ook alle huishoudelijke plastic verpakkingen bij zoals yoghurtpotjes, botervlootjes, plastic zakken en folies.

Oude zakken blijven geldig

Geen probleem als je nog oude pmd-zakken hebt. Je mag ze nog het hele jaar gebruiken, ook met de extra plastic verpakkingen die nu zijn toegelaten. De nieuwe zakken zullen verkocht worden in je vertrouwde verkooppunten. Ook aan de prijs en het tijdstip van de ophaling verandert er niets. Gewoon anders sorteren dus, met meer comfort.

En op het recyclagepark?

De container voor zacht plastic verdwijnt op het containerpark. Zacht plastic moet in de pmd-zak. Harde niet-verpakkingsplastics kan je nog steeds naar het recyclagepark brengen.

sorteerregels