Bree krijgt een zwerfvuilcoach!

Goed nieuws! Stad Bree is toegelaten tot het coachingtraject van Mooimakers. Drie jaar lang kunnen we rekenen op een coach van Mooimakers die ons met de nodige expertise en een meer dan behoorlijk budget op weg zal helpen naar een properder Bree!

Tijd voor actie!

Op dit moment zijn we bezig met het opstellen van een actieplan. Wat zijn de speerpunten? Het aanpakken van hotspots van zwerfvuil en sluikstort en een oplossing voor de lastige ‘klanten’ zoals peuken en hondenpoep. We weten dat veel inwoners nauw betrokken zijn bij deze problematiek. Dat merkten we alvast aan het aantal bezorgde opmerkingen over dit thema. Daarom houden we jullie graag nauw op de hoogte. Deze zomer staat alvast het optimaliseren van ons vuilnisbakkenbeleid op de agenda, te beginnen met een inventaris

Heb je weet van locaties waar regelmatig zwerfvuil ligt of aan sluikstorten gedaan wordt?  Laat het zeker weten via milieu@bree.be.

Kunnen we op jou rekenen?

Door dit nieuwe project zal er door Bree een nieuwe wind waaien op vlak van zwerfvuil en sluikstort. Het is dus een mooi moment om ons vrijwilligersaantal weer een boost te geven! Wil je zelf ook je steentje bijdragen aan een properder Bree? Wij leveren je gratis al het materiaal dat nodig is om op een toffe en efficiënte manier onze stad proper te houden.

De nodige informatie vind je op bree.be/mooimakers.

Dankjewel, Dominique!

Wij zijn alvast super dankbaar dat we zoveel jaren kunnen rekenen op enkele toffe vrijwilligers die het goede voorbeeld gaven. Dominique heb je misschien al eens gespot op zijn ronde? Hij houdt zich week in week uit bezig met het verzamelen van afval op zijn vaste ronde. Zoveel betrokkenheid en inzet voor een propere stad, dat verdient een hele dikke dankjewel! Goed bezig, Dominique, dankzij jouw hulp zijn er zoveel kilo’s zwerfvuil minder!