bevolkingsonderzoek borstkanker

Borstkanker is nog steeds de meest voorkomende vorm van kanker onder vrouwen. In België krijgt 1 op 9 vrouwen in de loop van haar leven te maken met borstkanker. Dat zijn cijfers om even bij stil te staan. Omdat vroegtijdige opsporing de beste bescherming tegen borstkanker is, kan je vanaf je 50ste elke twee jaar gratis een screeningsmammografie nemen.

Gewoon doen!

Een screeningsmammografie kan afwijkingen in je borsten vroegtijdig opsporen, lang voordat je er zelf iets van merkt. Op die manier kan borstkanker al in een vroeg stadium worden vastgesteld, waardoor verwikkelingen of een (zwaardere) behandeling mogelijk vermeden worden, en de kans op volledige genezing groter is. Je krijgt van het Centrum voor Kankeropsporing een uitnodigingsbrief als je tot de leeftijdsgroep 50 tot 69 jaar behoort en het twee jaar geleden is dat je een mammografie liet nemen.

Trots op ons Brees Inloophuis!

Het unieke inloophuis Vergeet-me-nietje vind je sinds 2019 op De Houborn 43, met dank aan Ons Dak en talrijke sponsors. In een huiselijke sfeer staat een enthousiaste groep vrijwilligers klaar om mensen die zelf of in hun familie met kanker geconfronteerd worden een luisterend oor te bieden en informatie aan te reiken.

Hun activiteitenaanbod is het ganse jaar door de moeite: een muzikale avond, een culinaire verwennerij, een deugddoende massage, een rustige wandeling of gewoon een gesprekje bij een kopje koffie en een zoetje. In oktober staan er enkele bijzondere acties op het programma. Lees meer op www.huisvergeetmenietje.be

Meer weten?

Heb je vragen, ben je nieuwsgierig of wil je gewoon eens even binnenlopen? Dat kan! Verwittig even via info@huisvergeetmenietje.be of 0468 49 19 07 of 0467 07 33 36 (iedere woensdag), dan kunnen wij elke bezoeker de nodige aandacht geven.