18 bomen op Gruitroderkiezel en Breekiezel (N730) in Bree vervangen

Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat enkele bomen, die gevaarlijk dicht op de Gruitroderkiezel en Breekiezel in Bree staan, rooien en vervangen door jonge boompjes. Het gaat om 18 grote zomereiken, die worden gekapt door gecertificeerde boomverzorgers om de veiligheid van weggebruikers te bevorderen.

Welke bomen? 

De bomen die gerooid worden bevinden zich tussen de kruising van de Gruitroderkiezel met de Pater Coninxlaan en de kruising van de Breekiezel met de Muizendijkstraat, aan beide zijden van de weg. Het gaat om bomen die op korte afstand van de rijweg staan, waardoor de wegbreedte en zichtbaarheid op sommige plaatsen beperkt worden. Bovendien kunnen de boomwortels op termijn schade aan het wegdek aanrichten. De desbetreffende bomen krijgen voor aanvang nog een markering. De verwijderde bomen worden deels ter plaatse verhakseld en deels weggevoerd. In het volgende plantseizoen worden er jonge bomen op een veilige afstand van de weg geplant. De werken starten op maandag 3 april en duren een 6-tal dagen, mogelijk ook op zaterdag.

Minderhinder-maatregelen: beurtelings verkeer, verlaagde snelheid, fietsomleiding

Tijdens de werken gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker. De werken worden uitgevoerd in de paasvakantie en buiten de spitsuren, tussen 9.00 u en 16.00 u. Dit om de hinder voor werkverkeer te beperken.

Tijdens de werken kan gemotoriseerd verkeer aan verlaagde snelheid de mobiele werfzone beurtelings passeren met tijdelijke verkeerslichten. Dat zal voor enige verkeershinder zorgen. Fietsverkeer volgt een lokale omleiding. Bushaltes op de N730 blijven bereikbaar. AWV en de aannemer zullen er alles aan doen om de hinder van de werken zo kort en beperkt mogelijk te houden. Alvast bedankt voor uw begrip.

Nog vragen?

De meest actuele informatie over projecten in Bree vind je op www.wegenenverkeer.be/bree. Je kan AWV ook steeds contacteren via www.meldpuntwegen.be of 011 74 23 00.