stopzetten buitenschoolse activiteiten -13 in 6 gemeenten in Noord-Limburg

Uit voorzorg heeft de gouverneur gisteren beslist om alle buitenschoolse activiteiten (incl. kampen) voor kinderen onder 13 jaar binnen de Eerstelijnszone Noord-Limburg (Hamont-Achel, Lommel, Pelt, Peer, Hechtel-Eksel en Bocholt) voorlopig stop te zetten vanaf zondag 24 januari 2021, en ten minste tot en met vrijdag 12 februari 2021. Dit naar aanleiding van de cijfers in deze regio.

Voor activiteiten georganiseerd in Bree zijn bijgevolg 2 dingen belangrijk:

  1. Kinderen uit Eerstelijnszone Noord-Limburg kunnen niet deelnemen aan activiteiten in Bree

In het persbericht staat: “We rekenen daarbij ook op het verantwoordelijkheidsgevoel van de ouders in deze gemeenten (Hamont-Achel, Lommel, Pelt, Peer, Hechtel-Eksel en Bocholt)  om hun kinderen onder 13 jaar ook niet te sturen naar buitenschoolse vrijetijdsactiviteiten elders in Limburg of daarbuiten.”

Bv. Een kind van 8 jaar uit Bocholt dat danst bij een club in Bree of een kind van 5 jaar uit Peer dat sport in Opitter.

Gezien het doel het indijken van de verspreiding is, wordt er gevraagd om dit tot en met 12 februari 2021 niet toe te laten. Deze boodschap is gecommuniceerd aan de ouders van de bovenstaande gemeenten. We vragen aan de verenigingen in Bree dat zij hun activiteitenaanbod voor kinderen onder de 13 jaar op deze manier organiseren. Dit wil zeggen dat de ledenlijsten nagekeken dienen te worden, en dat kinderen die gedomicilieerd zijn in de 6 bovenstaande gemeenten niet fysiek aanwezig mogen zijn op activiteiten, enkel online kan, voorlopig t.e.m. vrijdag 12 februari.

  1. Organisatie activiteiten in Bree – waakzaamheid

De situatie en de besmettingen worden op dit moment nauw wordt opgevolgd. Indien nodig zullen ook in Bree verstrengingen worden ingevoerd m.b.t. buitenschoolse activiteiten voor de doelgroep kinderen onder de 13 jaar. Alle aanvragen voor activiteiten in de krokusvakantie zijn dus onder voorbehoud van deze wijzigingen.

Dankjewel om hiermee rekening te houden.