Open jouw eigen pop-up horecazaak!

De afgelopen jaren steeg de populariteit voor het openen van een tijdelijke horecazaak, alias pop-upbar of zomerbar. De groei van het aantal aanvragen door enthousiaste ondernemers gaat ook binnen onze stad niet onopgemerkt voorbij!

Wat heb je nodig?

Een stevige dosis goesting is de eerste stap om een zomerbar uit te baten, maar daarnaast moet je ook over de nodige vergunning beschikken. Om het simpeler te maken, heeft de Vlaamse regering het Vrijstellingsbesluit in leven geroepen. Hierin staan voorwaarden en regels opgenomen waaraan je moet voldoen om toelating voor de uitbating te krijgen.

Verder moet een uitbater net als bij standaard horecazaken in orde zijn met de nodige administratie, vergunningen en verzekeringen rond brand- en voedselveiligheid.

Ten slotte is er ook nog het Breese reglement, met daarin alle lokale voorwaarden. Zo moet je aanvraag minstens 2 maanden op voorhand ingediend worden, mag je uitbating nooit langer dan 4 maanden duren, en mag je maximum 2 muziekactiviteiten per maand organiseren. Het volledige reglement lees je op bree.be/aanvragen-popupbar.

Hoe vraag je een goedkeuring aan?

Heb je al je voorbereidingen op papier en bezit je over de nodige attesten? Dien dan je aanvraag via bree.be/aanvragen-popupbar. Heb je nog vragen over de voorwaarden en vergunningen die nodig zijn bij het openen van een pop-up? Dan kan je steeds terecht bij het Evenementenloket via evenementen@bree.be of 089 84 86 28.