Mooi weer? Veilig in het verkeer!

Met het mooie weer voor de deur wordt het verkeer drukker. De fietsen, steps en motoren worden massaal van stal gehaald. De wandelschoenen staan klaar. Tijd om onze kennis over de wegcode op te frissen. De dienst Mobiliteit en de Bib slaan de handen in elkaar en organiseren een 7-tal workshops over veilig in het verkeer.

De verkeersregels in je buurt | dinsdag 16 april | 19.30 u -21.30 u  

Wil je meer weten over de verkeersregels, maak dan even tijd om de workshop De verkeersregels in je buurt bij te wonen. Er wordt verondersteld dat je als weggebruiker de verkeersregels goed kent en correct kan toepassen. Maar we ervaren dagelijks dat dit niet zo gemakkelijk is. 

Veilig op de speedpedelec | woensdag 17 april | 19.30 u – 21.30 u | Locatie: Boneput 't Sjeepke  

Heb je een speedpedelec? Schrijf je zeker in voor de workshop Veilig op de speedpedelec. Na een groepsgesprek over risicoperceptie, volgt een praktijkoefening. Dus breng je speedpedelec zeker mee. 

Veilig op de fiets: theorie | maandag 29 april | 19.30 u  - 21.30 u  

In de workshop Veilig op de fiets bekijken we het verkeer vanuit het oogpunt van de fietser. Wat doe je in een concrete verkeerssituatie? Waar moet je op letten? De belangrijkste verkeersregels worden opgefrist. 

Ook jeugdverenigingen begeven zich met hun leden in het verkeer. Met de vorming Voorzichtig op de baan hé! krijgen ze info over hoe (jonge) kinderen al dan niet in groep te begeleiden in het verkeer. 

Na de zomer komen we terug met 3 andere workshops. De wegcode wordt regelmatig aangepast. In de workshop Opfrissing van de wegcode worden de belangrijkste verkeersregels onder de loep genomen. 

Onze auto is onze vrijheid. Maar wat als de rijvaardigheid na een medische diagnose of oudere leeftijd een probleem vormt? Arts-geriater Mark Lutin licht toe hoe om te gaan met deze vragen van de persoon zelf als met deze van zijn omgeving. In twee workshops benaderen we dit probleem Maak rijgeschiktheid bespreekbaar en Rij Vaardig