je bent meer brandweer dan je denkt

Woon je op maximum 8 minuten van een brandweerkazerne in de hulpverleningszone Bree, Leopoldsburg, Lommel of Pelt? Ben je bereid om, naast je hoofdberoep, aan de slag te gaan als brandweervrijwilliger? Dan ben jij misschien wel de man of vrouw die ze zoeken!

De hulpverleningszone Noord-Limburg gaat op zoek naar vrijwillige brandweermannen en -vrouwen voor de brandweerposten Bree, Leopoldsburg, Lommel, Pelt. In totaal gaat het om 27 plaatsen: 

  • Leopoldsburg: 12 plaatsen
  • Lommel: 7 plaatsen
  • Pelt: 7 plaatsen
  • Bree: 1 plaats

Hoe solliciteren?

Vanaf 28 februari zal je de publicatie kunnen terugvinden op het online sollicitatieplatform waar je je kandidaat kan stellen. Solliciteren kan van 28 februari tot en met 11 mei 2020 via het online sollicitatieplatform

Federaal Geschiktheidsattest

De weg naar een carrière als operationeel brandweerman of -vrouw start bij het federaal geschiktheidsattest, kortweg ‘FGA’ genoemd. Je hebt dit attest nodig om te kunnen solliciteren. Het geschiktheidsattest kan je behalen door het afleggen van FGA-proeven aan één van de Belgische brandweerscholen. De 3 proeven zijn:

  • een competentietest
  • een handvaardigheidsproef
  • fysieke proeven

Je moet op alle drie de proeven slagen om het FGA te behalen. Eens je het FGA hebt behaald, blijft dit onbeperkt geldig, met uitzondering van de lichamelijke geschiktheid: die moet je vernieuwen om de 2 jaar. Graag geven we ook al de data mee waarop je als kandidaat de FGA-proeven in Limburg kan afleggen. De competentie- en handvaardigheidsproeven kan je doen op 22 en op 25 april aan het PLOT in Genk. De sportproeven staan op het programma voor 9 mei.

Inschrijven voor de FGA-proeven in Limburg? Dit kan van 29 februari 2020 tot en met 10 april 2020. Wees er tijdig bij, want vol is vol. Meer informatie verschijnt kortelings op de website. Hier staat alle informatie over de proeven zelf en alle tijdstippen waarop in België de proeven georganiseerd worden.

Start opleiding

Kandidaten die worden aangeworven, zullen naar alle waarschijnlijkheid in september kunnen starten met de opleiding aan de brandweerschool. Heb je interesse?  Noteer alvast de volgende infosessies in je agenda. Tijdens de infoavond krijg je informatie over alle vacatures in de verschillende posten.

  • Infosessie woensdag 4 maart 2020 om 19.00 u in post Leopoldsburg, Michellaan 10
  • Infosessie maandag 9 maart 2020 om 19.00 u in post Pelt, Heuvelerweg 24 (Sint-Huibrechts-Lille)

Nog vragen?

Heb je vragen? Neem dan contact op met de personeelsdienst via personeelsdienst@hvznl.be of 011 55 91 48. Meer informatie vind je ook op de website