Eerste subsidie voor sportcampus op zak

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) heeft een bedrag van € 1,6 miljoen goedgekeurd voor de nieuwe sportcampus aan de Rode Kruislaan. Met deze goedkeuring kunnen we aan de realisatie van de atletiekpiste beginnen. 

“Een investering in scholenbouw en omkaderende infrastructuur is een investering in onze kinderen en dus in onze toekomst”, aldus Weyts. Deze investeringsgolf komt dus ook De Middenschool, het TISM en het Sint-Augustinusinstituut ten goede.

Burgemeester Liesbeth Van der Auwera (onsBree): “Samen met het Katholiek Onderwijs Sint-Michiel (KOSM) hebben we bij het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) één groot dossier ingediend. Dat bestaat uit drie onderdelen: de bouw van een atletiekpiste, het realiseren van een sportcomplex voor de scholen en het verenigingsleven en de omgevingsaanleg met parkeergelegenheid op de site van de scholencampus. De aangevraagde subsidies van € 5,8 miljoen zijn officieel goedgekeurd; dit bedrag is daar een eerste schijf van.”