De Wissel Opitter maakt leuke affiches tegen zwerfvuil

De leerlingen van 3B van De Wissel Opitter bedacht leuke slogans en affiches tegen zwerfvuil. Ze willen zo alle inwoners aanzetten om onze mooie stad proper te houden. De affiches zijn gedurende deze maand nog te bewonderen in de patio van het stadhuis van Bree.

Affiches

In het begin van dit jaar waren al enkele leuke affiches van de leerlingen van 3B van De Wissel Opitter te spotten op facebook. Toen we vanuit de stad lieten blijken wat voor een tof initiatief wij dit vonden, besloten de leerlingen om opnieuw affiches te maken! 

De kinderen maken zich terecht zorgen over de toekomst van hun planeet. Afval hoort in de juiste vuilbak en iedereen moet hier zijn steentje voor bijdragen.

Slogans

Naast de superleuke affiches bedachten de kinderen samen met juf Kristel ook slogans om inwoners van Bree bewust te maken van het zwerfvuilprobleem.

Margot & Eloise:
“Afval op de weg, is voor iedereen dikke pech!”

Lou & Ayoub
“Ruim het afval op, anders krijg je 1 klets tegen je kop”

Roan & Othman
“Je hebt genoeg kracht om het afval in de vuilbak te gooien als je het op straat gooit”

Tijn & Wout
“Gooi het afval in de vuilbak”

Cas & Lowie
“Gooi het niet op straat, dan ben je altijd in de maat!”

Magali & Mathis
“Met hetzelfde gemak, gooi je het in de vuilnisbak”

Annefloor, Lars & Liam
“Ruim het afval op, anders is het niet top!”

Mooimakers

Als stad Bree zijn we al een tijdje bezig met allerlei acties rond zwerfvuil. Wij zijn een coachingtraject aangegaan via Mooimakers. Zij helpen ons met de nodige expertise om verschillende problemen op te lossen. Deze actie past perfect binnen dit project.

Praktische info

Kom de affiches en slogans zeker bezoeken in de patio van het stadhuis van Bree. Ze zijn te bewonderen tijdens de openingsuren van het Onthaal: www.bree.be/onthaal.

Inspireert dit initiatief jou of de mensen uit je omgeving? Geef de Milieudienst zeker een seintje via milieu@bree.be of 089 84 85 17 en dan kijken we samen wat we hier voor elkaar kunnen betekenen.