De Warmste Week vliegt erin

De Warmste Week gaat vandaag van start! Een Brees gezicht voor een nationale campagne, daar zijn we bijzonder trots op! 

Cara uit Opitter stond model voor hét campagnebeeld van De Warmste Week. Met een stralende glimlach poseerde ze zorgeloos in het T-shirt met het warmste vlammetje.

Niet iedereen heeft het geluk om op te groeien zonder zorgen. Onveilige thuissituaties, stress op school, geen recht op vrije tijd en de invloed van sociale media maken kinderen en jongeren vaak heel kwetsbaar. Daarom vlamt de nationale campagne De Warmste Week voor meer veilige plekken voor kinderen en jongeren. 

Hoe zit dat in Bree?

In Bree kunnen kinderen, jongeren en hun ouders terecht op verschillende plekken. We stellen ze graag even voor door hun verantwoordelijken aan het woord te laten:

De Hut - Vaesstraat 4

Kelly Christis (voorzitter): “De Hut is een gezellige huiskamer waarjongerenterecht kunnen op een laagdrempelige manier. Er wordt een mooi programma aangeboden door onze vrijwilligers met leuke activiteiten, losse babbels, contact met lotgenoten. Indien nodig zijn er individuele gesprekken over de situatie die een jongere doormaakt en is er doorverwijzing naar ons netwerk van hulpverleners. Sommige van onze vrijwilligers zijn ook ervaringsdeskundigen die zelf in het verleden te kampen hebben gehad met een kwetsbaarheid. We geven hen een stem door hun verhaal als ambassadeur te laten uitdragen, en zo een hoopvol voorbeeld voor anderen te kunnen zijn.”

Je kan elke woensdagavond van 19.00 u tot 21.00 u terecht in De Hut in Vaesstraat 4. Binnenkort staat de verhuis op de planning naar de Witte Torenwal 12 gepland. Je kan gewoon binnenlopen zonder je aan te melden. Wil je liever eerst iemand spreken of sturen vooraleer je langskomt? Onze Social Media en WhatsApp wordt op dinsdag, woensdag, vrijdag en zondag beheerd door Miloe. Zij hoort graag wat ze voor je kan doen.

Huis Van Het Kind– De Houborn 45/1/1

Yvonne Domen (coördinator): “In elk gezin zit men met vragen, en wij vinden het belangrijk dat iedereen bij ons terecht kan om samen naar een oplossing te zoeken. Zo is ons huis een ontmoetingsplaats waar (groot)ouders en hun (klein)kinderen welkom zijn voor advies, hulp en ondersteuning. Ook organiseren partners zoals de Opvoedingswinkel, Pleegzorg en CAW consultaties en adviesgesprekken. Kind & Gezin, Ferm kinderopvang, Glans-Rijk Limburg en VCLB Limburg vind je eveneens op deze locatie.”

JAC – Kloosterstraat 13/Stadsplein 1

Kathlijn van het JAC werkt met jongeren van 12 t.e.m. 25 jaar die hulp kunnen gebruiken op uiteenlopende vlakken: “Jongere zijn is niet altijd gemakkelijk. Er gaat zoveel in je hoofd om. Vragen over zelfvertrouwen, niet goed in je vel voelen, moeilijkheden thuis of in een relatie, of praktische vragen rond alleen gaan wonen? Ik zoek samen met je naar een oplossing.”

Op dit moment kan je het JAC nog vinden in de Kloosterstraat 13. Binnenkort verhuist het JAC ook mee met de Jeugddienst naar Stadsplein 1.

Actie organiseren

Wil je mee een actie organiseren, een vlammetje kopen, koekjes bakken of platen aanvragen? Je steunt er Overkop Bree- De Hut en 286 andere projecten mee die veilige plekken aanbieden voor kinderen en jongeren.