Dag van de verzorgende/zorgkundige

Dag van de verzorgende/zorgkundige : niet één, maar 365 dagen van toepassing

Vandaag, de jaarlijkse dag van de verzorgende, staat in het teken van alle straffe verzorgenden, zorgkundigen en eerstelijnsmedewerkers die zich inzetten voor wie dat nodig heeft. De afgelopen maanden zijn we hen door de crisis nog meer gaan appreciëren. We willen hen dan ook erg hard bedanken voor al hun waardevol werk!

Verzorgenden en zorgkundigen zijn ongetwijfeld de meest onderschatte beroepsgroep actief in de zorgsector. Niettemin gaat het om zoveel medewerkers die met onze maatschappij achter de schermen draaiende houden: ze zorgen voor je persoonlijke hygiëne, medische zorgen, voor een gezonde maaltijd, frisse lakens, een opgeruimd huis, een deugddoende wandeling, een luisterend oor en een warme nabijheid.

Ze kijken om naar, passen op, verplegen, verzorgen, ondersteunen, waken over, ontfermen zich. Kortom: ze zorgen voor ons. Voor heel jong tot heel oud, voor personen met een handicap, chronisch zieken, kraamzorggezinnen, personen met een psychische aandoening, gezinnen met een problematiek… iedereen kan op eender welk moment in zijn of haar terugvallen op de ondersteuning van een zorgkundige.

Wat zijn we dankbaar dat zij er zijn!

zorg