BIJzondere Buitenspeeldag 17 april

Onze jeugd- en sportdienst organiseren op 17 april maar liefst hun 17de editie van de Buitenspeeldag. Voor de 7de maal kan je terecht in sport- en speelpark de boneput voor een heerlijke dag vol buitenactiviteiten in het teken van gezond en gezellig samen buiten spelen. Ketnet zendt op deze woensdagnamiddag geen kinderprogramma’s uit, je TV-scherm kleurt dan helemaal zwart.

BIJzondere Buitenspeeldag 

Ook dit jaar kan je weer in thema gaan buitenspelen! Voorbije jaren al een Jungle-, Mexico-, Avontuurlijke-, Natuurlijke- en Boerderij-editie. Dit jaar kiezen we voor een BIJzondere Buitenspeeldag, in het teken van de bloemetjes en de bijtjes. Met Bree als Blije Bijenstad konden we dit thema uiteraard niet aan ons voorbij laten gaan. 

Activiteiten 17 april 

Jaarlijks trekt deze dag, bij zonnig weer, heel wat jonge en iets minder jonge bezoekers. Je kan tussen 13.00 u en 17.00 u komen genieten van allerlei activiteiten in het bijenthema.

Als (groot)ouder(s) kan je ook bijen- en honinginfo opdoen op onze Buitenspeeldag. Kom meer te weten hoe een imker aan de slag gaat of welke bloemetjes je best zaait om je tuin ‘bij-vriendelijk’ te maken. Jonge bezoekers kunnen deelnemen aan een workshop papieren bloemen maken, zich laten omtoveren tot een bijtje of bloemetje bij de grimeurs of krijg een echt bloemenkapsel!

Kom een foto maken achter onze fotomuur met een toffe en bij-vriendelijke beloning, en help mee aan het bouwen van het nieuwe insectenhotel op de Boneput! Kortom, een top-buitenspeel-namiddag met hopelijk mooi weer.