Anonieme Alcoholisten zoeken wekelijks steun bij elkaar

Iedere zaterdagavond om 19.00 u komt de Breese AA-groep samen in de vergaderzaal van PE Emmaüs op de Grauwe Torenwal 9 B. De AA is een zelfhulpgroep waar mensen met een alcoholprobleem terecht kunnen voor de nodige hulp en begeleiding.

12 stappenprogramma

Het doel van de AA is duidelijk: nuchter worden en nuchter blijven. Samen met de 12 tradities en de 12 concepten vormt het 12 stappenprogramma de ruggengraat van hun werking. Gaandeweg leren leden hoe ze hier mee moeten omgaan en krijgen ze goede raad en tips. Een lidmaatschap is volledig gratis, de enige vereiste waaraan je moet voldoen is willen stoppen met drinken.

Niet onbelangrijk: in zo’n vergadering behoud je je anonimiteit en ben je enkel bekend met je voornaam. Op deze manier kunnen leden hun ervaringen met elkaar delen in een veilige setting. Het luisteren naar en actief helpen bij het herstel van anderen heeft vaak een positief effect op mensen die leren omgaan met alcoholisme.

Contact

De contactpersonen voor de groep in Bree zijn Henri (0477 41 73 58) en Mathieu (0483 53 88 84). Voor dringende vragen is de AA 24/7 bereikbaar op 078 05 27 27. Je kan ook een kijkje nemen op aavlaanderen.org. Hier vind je ook een zelftest rond alcoholgebruik.