afsluiten waterleiding vrijdag 13/8

De rioleringswerken in het tweede deel van de Markt zijn zoals gepland deze week gestart. Voor de bewoners/handelaars van de Nieuwstadstraat, de Markt (de zijde van boetiek Amai tot de Proximus winkel) en het Vrijthof (de zijde van het voormalige restaurant Larissa) zal er vrijdag 13 augustus een onderbreking in de drinkwatervoorziening zijn.

De duur van deze onderbreking is maximaal de ganse dag. De medewerkers van De Watergroep zullen alles in het werk stellen om de hinder te beperken tot een kortere periode. Alle betrokkenen zijn hierover deze week via een brief van De Watergroep ingelicht.

verdere planning van de centrumwerken

 

week 32: 9 - 13 augustus 

  • APK zet de aanleg van een nieuwe waterleiding voor De Watergroep en aanleg van nutsleidingen voor Fluvius en Proximus in de Gerdingerstraat verder. Deze werken zullen (vermoedelijk) vrijdag 13/08 beëindigd zijn.
  • Hoogmartens is gestart met de aanleg van de riolering in de Markt zone 2. Deze werken zullen 1,5 week in beslag nemen. Tijdens de rioleringswerken op de Markt zone 2 blijven de voetpaden liggen.
  • Een ploeg van aannemer Hoogmartens is in het Oostelijk deel van het centrum bezig met de afwerking en het herstellen van vastgestelde gebreken.
  • Vrijdag 13 augustus zal het voor voetgangers onmogelijk zijn om via het kruispunt Gerdingerstraat/Nieuwstadstraat het centrum binnen te komen of verlaten (rioleringswerken op het kruispunt). Tijdens de duur van de wekelijkse markt zal de stad stewards inzetten op de Markt en Nieuwstadstraat, die de passanten hierop zullen wijzen.

week 33: 16 - 21 augustus 

  • Hoogmartens start dinsdag 17 augustus met de afwerking rond het oorlogsmonument op het Vrijthof (o.a. plaatsen van de prefab zitelementen). Hiervoor zal o.a. een telescoopkraan (60 ton) ingezet worden om deze elementen over de terras-tent te hijsen. Tijdens deze hijswerkzaamheden mag om veiligheidsreden zich niemand onder de lading bevinden. Er zullen daarom nog afspraken gemaakt worden met de horeca uitbaters Vrijthof m.b.t. tot de aanwezigheid van klanten in de terras-tent op het Vrijthof.
  • APK start met het overnemen van de waterleiding en overkoppelen van nutsleidingen voor Fluvius en Proximus in de Gerdingerstraat. 
  • Hoogmartens zet de aanleg van de riolering in de Markt zone 2 verder en start aansluitend met de rioleringswerken in de Gerdingerstraat.
  • APK start ter hoogte van de Dolle Haring met de aanleg van nutsleidingen om zo door te schuiven naar de Nieuwstadstraat. Deze werken, aanleg en overkoppelingen, zullen vermoedelijk een tweetal weken duren.

herstellen van beschadigingen aan natuursteen

De voorbije weken is er een inventaris opgemaakt van de gemelde en vastgestelde beschadigingen aan de natuursteen (dorpels, gevelplinten, ...) van de woningen en handelspanden, die ontstaan zijn door de centrumwerken.

Steenhouwerij Natuursteen Bree zal in opdracht van aannemer Hoogmartens vanaf begin september starten met het herstellen van deze beschadigingen. Zij starten in de Opitterstraat - Hoogstraat en schuiven zo door naar de andere straten in het centrum. Omdat de firma Natuursteen Bree werkt in opdracht van Hoogmartens, is de werfleider van Hoogmartens het aanspreekpunt voor eventuele vragen en/of problemen.

laad- en loszone Markt

Er is een bijkomende tijdelijke laad- en loszone voorzien op de de Markt, bestemd voor de handelaars en bewoners van de Markt. Deze is te bereiken via de Kloosterstraat, wegrijden is via de Hoogstraat en Opitterstraat. De rijrichting in de Hoogstraat is hiervoor op het stuk Markt/Opiterstraat tijdelijk omgekeerd.

nieuwe werfleider aannemer Hoogmartens

Vanaf het einde van deze maand zal de huidige werfleider, Kristof Truyen, opgevolgd worden door Anthon De Waard.

Kristof heeft in zijn nieuwe functie van projectleider een andere opdracht van Hoogmartens toegewezen gekregen. Anthon is al een tijdje in Bree aanwezig om zich in te werken en de taken van Kristof over te nemen. Hij is bereikbaar in het werfbureel in de Hoogstraat of op de werf.

vragen en/of problemen:

  • Met vragen en/of problemen i.v.m. de centrumwerken kan men bij voorkeur terecht op centrumwerken@bree.be of telefonisch contact opnemen met de centrale balie (089/84 85 00) indien het een (dringend) probleem is.
  • De werfleider van aannemer Hoogmartens, Anthon De Waard, kan men ingeval van een probleem eveneens aanspreken. Het werfbureel van aannemer Hoogmartens is gevestigd in het voormalige winkelpand van I. Vér, in de Hoogstraat 36.
  • Iedere dinsdag tussen 13u00 - 15u00 is het infopunt centrumwerken geopend in het oudste stadhuis (naast de Oxfam winkel). Men kan hier zonder afspraak terecht met alle vragen i.v.m. de centrumwerken.