Het grote jeugdboekenmaandfeest!

Tijdens deze Jeugdboekenmaand vieren we de vriendschap. Kom op zaterdag 16 maart samen met je vrienden meevieren! We knutselen vriendschapsbandjes, lezen de mooiste verhalen over vriendschap en vergapen ons aan de kunsten van ballonplooier Neus. Je kan ook inschrijven voor een van onze activiteiten:

CoderDojo (8 t/m 12 jaar – max. 15 deelnemers)
10.00 u – 12.00 u
"Above all: Be cool" luidt het motto van CoderDojo. Lijkt het je leuk om samen met je vrienden te leren programmeren? Bij CoderDojo leer je alles over websites, games, apps en software door het zelf te doen.
Je hebt geen voorkennis nodig, enkel veel zin om te leren programmeren. Een hele groep vrijwilligers staan klaar om je op weg te helpen.

Bee-Bot (5 t/m 7 jaar – max. 6 deelnemers)
10.15 u – 11.00 u
Bee-Bot gaat op zoek naar vrienden. Zoek jij mee? De Bee-Bot is een kindvriendelijke en vrolijke robot waarmee jonge kinderen leren programmeren.

De grote vrienden quiz (8 t/m 12 jaar – max. 6 groepen)
11.00 u – 12.00 u
Wat weet jij allemaal over beroemde vrienden? Ontdek samen met je vrienden de coolste weetjes over vrienden en nog veel meer! Kies samen een coole naam, schrijf je groep in (max. 4 personen/groep) en wie weet winnen jullie de BFF Quiz.

Beste vrienden (6 t/m 8 jaar en 9 t/m 12 jaar – max. 10 groepen)
12.30 u – 13.30 u
Schrijf in met je beste vriend en ga samen de uitdagingen aan. Worden jullie de beste vrienden?

My Robot Friend (theater voor de hele familie, aanbevolen leeftijd +5 jaar)
14.00 u – 14.45 u
In My Robot Friend duiken we onder in een wereld van digitale en technologische vriendschappen en maken we onze Best Friends futureproof!
Elk kind is gefascineerd door robots en vaak stopt het niet als je volwassen bent. David Francis is een expert in robotica, de wetenschap en technologie van robots. Hij neemt ons mee in een toekomst waar robots naast en met ons zullen leven, als partners, vrienden of misschien zelfs liefjes? Maar schuilt er dan nergens gevaar? Wanneer is iemand nog een mens en wanneer een machine? Best Friends Forever... met een robot???

Bron: UiTinVlaanderen.be

Datum
Prijs
0,00
 

Basistarief: 0,00 €

Organisator
Bibliotheek Bree
Contact
Adres
Kloosterpoort 13960 Bree
e-mail
bibliotheek@bree.be
telefoon
089 84 85 40
Types
Kermis of feestelijkheid